Voorzorgsmaatregelen voor het behoud van honing

Dec 16, 2020

Laat een bericht achter

Honingwordt gemaakt door bijen die het sap verzamelen dat wordt uitgescheiden door plantennectariën. Honing is een natuurlijk voedingsmiddel met een zoete smaak. De monosacchariden die het bevat, kunnen door het menselijk lichaam worden opgenomen zonder te worden verteerd. Het heeft een goed effect op de gezondheidszorg voor vrouwen, kinderen, vooral ouderen, daarom wordt het" genoemd; de melk van ouderen" ;.

Steeds meer mensen letten op en erkennen de gezondheidseffecten van honing, maar om de nutritionele effecten van honing maximaal te behouden is ook de juiste bewaarmethode noodzakelijk. Vandaag zal ik kort de voorzorgsmaatregelen voor het bewaren van honing introduceren.


1. Verzegeld en opgeslagen

Over het algemeen is de honing die thuis wordt gegeten, gevuld. Na een beetje gegeten te hebben, een beetje uitgieten en het deksel afdekken voor opslag. Dit soort deksel heeft geen effectieve afdichtingsmaatregelen en lucht en bacteriën komen gemakkelijk binnen. Voor meer opwindend, let op de boerderijbijenproducten van Baimiyuan' dus als je honing kiest, kun je kleine blikjes kiezen, die binnen een paar dagen kunnen worden gegeten, of kleine zakjes kopen en één zak tegelijk eten. Als je de pech hebt om een ​​groot blik te kopen, is dat oké. Koop een rol plasticfolie, bedek het deksel elke keer dat je eet en wikkel de fles dan in plasticfolie.


2. Let op de inhoud van de container

Honing die lange tijd heeft bewaard, zal gas genereren, waardoor de luchtdruk in de fles toeneemt. Als de honingfles goed is afgesloten, kan de luchtdruk zich ophopen en niet worden vrijgegeven. Hierdoor kun je de dop van de fles niet openen als je honing wilt eten. Up. Om deze situatie te voorkomen, mag je honingfles niet te vol zijn en moet er een zevende van de lucht binnen blijven, zodat er een buffer is om een ​​sterke stijging van de luchtdruk te voorkomen.


3. Materiaal van de container

De essentie van honing is een oververzadigde suikeroplossing, die zwak zuur is. Probeer tijdens het opslagproces niet in contact te komen met metalen zoals lood, zink, ijzer, aluminium, etc. Deze metalen zullen chemisch reageren met honing en vervuiling veroorzaken. Daarom is het het beste om niet-metalen containers zoals glazen flessen, porselein, crockpotten en plastic flessen te gebruiken wanneer u honing thuis bewaart.


4. Kan het in de koelkast worden bewaard?

Honing kristalliseert als het onder de 14 graden Celsius is. Dit is een fysieke verandering, geen chemische verandering, dus de samenstelling van de honing zelf is niet veranderd, alsof de chemische formule van water na bevriezing nog steeds H2O is. Wat sommige mensen betreft, de smaak van honing na kristallisatie is slecht, dit is" radijs en groenten, elk heeft zijn eigen liefde" ;, ik eet graag honing na kristallisatie


5. Bewaar in koud water

Een andere manier om voedsel te bewaren, is door het in koud water te bewaren. Verpak de gebottelde honing in een zak en sluit deze goed af zodat er geen water lekt. Vul een waterbak met een geschikte maat en zet deze op een koele plaats, en doe er dan honing in. Als je huis in een landelijke omgeving staat en er is een put, dan kun je de honing in de put doen. Het conserverende effect is geweldig en de honing zal niet kristalliseren. Landelijke veehouderijen gebruiken deze methode om verse melk te conserveren.


Een ander punt is dat elke keer dat je honing drinkt, de schoongemaakte honinglepel droog moet worden geveegd, zodat deze niet kan worden bevlekt met onbehandeld water.


Aanvraag sturen