Zal honing vervallen?
het vervalt natuurlijk.
Het belangrijkste bestanddeel van honing is suiker. De rol van suiker is vergelijkbaar met die van zout. Het kan een hoge osmotische druk vormen, waardoor het voor micro-organismen bijna onmogelijk wordt om te groeien. Het is niet gemakkelijk te bederven en kan onder bepaalde omstandigheden lange tijd worden bewaard. Daarom kan honing worden bewaard en op tijd worden bewaard zonder conserveermiddelen toe te voegen.
Als honing echter niet op de juiste manier wordt bewaard, kan de kwaliteit van honing ook bederven.
De hypertone omgeving van honing maakt het voor bederfelijke micro-organismen moeilijk om te overleven, maar micro-organismen worden ook wel" osmofiele gist" kan hardnekkig in honing overleven. Als je de honing die je hebt teruggekocht opent en er niet op let om hem te verzegelen tijdens het bewaren, zal hij na verloop van tijd geleidelijk het vocht uit de lucht opnemen en kan de honing bederven.
Volgens de huidige voedselveiligheidsnormen (GB7718), behalve wijn, azijn, vaste suiker, zout en mononatriumglutamaat boven de 10 graden, moeten alle andere voedingsmiddelen worden gemarkeerd met een houdbaarheid! Over het algemeen is de houdbaarheid van honing die u op de markt ziet ongeveer twee jaar.
Is verlopen honing schadelijk?
Eigenlijk niet per se.
Als we zeggen" verlopen" ;, verwijzen we meestal naar de" houdbaarheid" Van voedsel.
De" houdbaarheid" is eigenlijk gewoon de belofte van de fabrikant' aan consumenten voor de beste smaak en veiligheid. Vanuit het oogpunt van smaak en veiligheid is het voedsel binnen de houdbaarheidsperiode natuurlijk het beste, maar vervallen voedsel kan ook worden gegeten onder het uitgangspunt dat de voedselbewaarcondities aan de norm voldoen, de verpakking intact is en de kleur en de smaak is niet veranderd.
Vervallen honing kan bederven door de fermentatie van osmotische gist. Dergelijke honing produceert echter meestal slechts een licht zure smaak en wijnsmaak, wat de veiligheid van het eten niet beïnvloedt en het zal niet schadelijk zijn voor het eten, maar wel de smaak. . In feite, als het goed bewaard is gebleven, heeft de honing geen zure, scherpe smaak en borrelt, en kan het nog steeds worden gegeten op het einde of zelfs na een bepaalde tijd.
Daarom is het verzamelen van aanstaande en verlopen honing niet per se een slechte zaak. Het weggooien is ook een verspilling van middelen en een belasting voor het milieu. De sleutel is om het na recycling te gebruiken. Dit is ook het deel dat momenteel wordt onderzocht door regelgevende instanties.